Online nákup letenek snadno a levně

Tagy:  letenky, nakupování letenek, Letuška, Královna, Pelikán

Sponzorované odkazy:

Online nákup letenek snadno a levně

Internet nám usnadňuje mnoho věcí, mimo jiné i nákup letenek. Online nákup letenek je totiž snadný, rychlý a především bezkonkurenčně nejlevnější.

Jak se nakupuje online?

Letenky lze koupit online mnoha způsoby. Hledat je můžeme u cestovních kanceláří a agentur zrovna jako na speciálních serverech sloužících k vyhledávání a rezervaci letenek. Další možností je hledání na stránkách samotných leteckých společností.

Online vyhledávače letenek

Pro mnohé je nejlepší cestou k letence některý z webů sloužících k vyhledávání a rezervaci letenek. Tyto weby nabízejí snadné vyhledávání letenek dle zadaných parametrů. Dokážou najít spoje mezi jakýmikoliv místy na světě, byť s přestupy. V jejich nabídce tak nalezneme široké spektrum leteckých společností. Všechny výsledky máme pěkně pohromadě, můžeme je pohodlně srovnávat a vybírat nejvhodnější let. Mezi nejznámější patří Královna, Letuška) nebo třeba Pelikán.

Vyhledávače letenek jsou vhodné v případě nedostatečné jazykové vybavenosti či neznalosti leteckých společností operujících na požadovaných linkách. Ušetří také čas strávený probíráním nabídek jednotlivých společností. Výhodou je rovněž snadný nákup, možnost komunikovat v případě potíží se zákaznickým centrem či jasné podmínky nákupu.

Nevýhodou může být absence nabídek některých nízkonákladových společností.

Vyhledávání letenek přímo u společností

Některé hodně levné či nové společnosti nemusejí nabízet letenky prostřednictvím běžných prodejců. Jejich letenky tak nalezneme pouze na jejich webových stránkách. Zde však již celý proces rezervace probíhá zhruba stejně jako u vyhledávačů letenek. Přímo u společnosti hledá letenky také každý, kdo létá pravidelně a sbírá nalétané míle v rámci některého z věrnostních programů.

Výhody nákupu online

Nákup letenek prostřednictvím webových aplikací má mnoho výhod. Nejviditelnější výhoda je snadnost, rychlost a pohodlnost. Letenku nakupujete v momentě, kdy to potřebujete, klidně v neděli ve dvě hodiny ráno. Také placení je obvykle velmi snadné, obzvláště při platbě kartou online. Díky systému placení víme, že jsme odeslali peníze správně, lze zcela vyloučit komplikace způsobené možnými překlepy.

Pro každého cestovatele je také potěšující, že díky online prodeji jsou náklady leteckých společností stlačovány a ceny letenek tak mohou jít dolů. Prodejci online také mohou dosáhnout množstevních slev u dopravců, výhodná je také možnost využití krátkodobých akcí na letenky.

Článek Online nákup letenek snadno a levně byl publikován 29. ledna 2011 v 00.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Pavla Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...