Levné letenky z Prahy – kam se můžeme podívat za pár korun?

Tagy:  letenky, levné letenky, lc, low cost, Praha, Ruzyně

Sponzorované odkazy:

Levné letenky z Prahy – kam se můžeme podívat za pár korun?

Pokud rádi cestujete, každá nabídka levných letenek vás jistě potěší. U pražské Ruzyně bohužel není nabídka laciných letů tak pestrá, určitě je ale dostatečná na to, abychom uspokojili naši touhu po poznání či zábavě.

Nejlevnější z levných

Úplně nejlevnější letecké společnosti zmizely z povrchu země, nebo alespoň z pražského letiště. Asi nejlevnější letenky se tak objevují v relaci tří až čtyř set korun za jednotlivý let. K tomu se už pouze připočítává poplatek za rezervaci či platbu kartou, případně odbavení zavazadel. V této cenové kategorii se nachází se svými nabídkami zejména WizzAir. Tyto ceny nenalezneme však u všech destinací, musíme se také umět přizpůsobit termínově či mít větší dávku štěstí. Ty nejlevnější letenky pořídíme do destinací, jako je Brusel, Londýn nebo třeba Řím Fiumicino. V nabídce je však také kupříkladu Bari, Benátky, Barcelona či Madrid, Burgas, Oslo a další evropská letiště. Výhodou je, že třeba Španělsko není zařazeno do sezónních destinací, tyto linky tedy létají celoročně.

Letní létání

Letní a zimní letecký provoz se velmi liší. V létě přibývá velké množství pravidelných linek i charterových letů mířících na jih Evropy či asijské a africké pobřeží Středozemního moře. Lze se tedy bez problému a relativně levně dostat do mnoha turisticky zajímavých destinací. Často se nejedná ani tak o úsporu peněz, jako spíše o komfort a možnost absolvovat cestu letadlem. V mnoha případech se totiž jedná o letiště, která jsou na okraji zájmu běžných leteckých společností. Například SmartWings nás tak bez problému dopraví na mnoho řeckých ostrovů či na jih Itálie.

Stále levný Londýn

Londýn je tutovkou mezi levnými letenkami. Je také skvělým cílem našich cest a rozhodně je jedna návštěva málo. O této metropoli toho již bylo napsáno opravdu hodně, není třeba vyzdvihovat jeho krásu. Zajímavé však také je, že může být skvělou přestupní stanicí na cestě dále. Praha má přeci jen omezené možnosti, Londýn je však ve výborném spojení se světem a především pak s levnými leteckými společnostmi.

Brusel, dopravní uzel i místo ke strávení víkendu

Brusel nepatří mezi nejzajímavější evropská města, je však skvělým místem ke strávení prodlouženého víkendu. Zajímavý je také díky mnoha linkám nízkonákladových leteckých společností, podobně jako Londýn.

Pár rad na závěr

Pokud chcete skutečně co nejlevnější letenky, vyplatí se jejich ceny sledovat a být vždy připraven. Chce to také mít zmapovanou situaci ohledně placení letenek, některé platební karty mohou být zvýhodněny, jiné naopak přijímány nejsou.

Nejlevnější letenky nabízí www.pelikan.cz

Článek Levné letenky z Prahy – kam se můžeme podívat za pár korun? byl publikován 6. ledna 2011 v 00.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Pavla Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...