Ryanair, levné letenky nejen po Evropě

Tagy:  Ryanair, lc, low cost, nízkonákladové aerolinky, Praha, Brno

Sponzorované odkazy:

Ryanair, levné letenky nejen po Evropě

Ryanair je asi nejznámější nízkonákladová letecká společnost. Přesto toho ale pravděpodobně většina z nás o těchto aerolinkách moc neví. V Čechách jsou v poslední době totiž známé asi především díky výstředním výrokům jejich ředitele.

O Ryanairu

Ryanair je velmi úspěšnou nízkonákladovou leteckou společností se sídlem v Dublinu. Funguje už poměrně dlouho, první lety realizovala již v roce 1985. Na počátcích létala pouze s jedním strojem, nyní její flotilu tvoří hned 254 letadel typu Boeing 737–800. Další desítky strojů má objednané.

Ryanair je největší nízkonákladovou leteckou společností v Evropě a výrazně konkuruje dokonce i klasickým aerolinkám Lufthansa.

Destinace Ryanairu

Ryanair opravdu není žádným drobečkem, počet destinací vystoupal k číslu 161, linek je pak více než 1100. Nejlépe dostupnou destinací je London – Stansted se 106 linkami, dále následuje rodný Dublin, Girona, Alicante, pětici uzavírá Brusel – Charleroi. Ryanair létá i mimo Evropu, v nabídce nalezneme i řadu letišť v Maroku.

Mnoho letišť, kam Ryanair létá, patří mezi drobná regionální letiště. Často nás tedy překvapí nabídka destinací, protože se tam jinak velmi těžko dostaneme s jinými aerolinkami.

Ryanair a Česká republika

Čeští cestovatelé bohužel nemají z levných letenek Ryanairu takový užitek. Ryanair totiž stahuje veškeré lety z Ruzyně, údajně kvůli vysokým poplatkům placeným letišti. Zůstává a posiluje však svoji pozici na brněnském letišti. V nabídce jsou zatím London – Stansted a Milan Bergamo. Ryanair zřejmě považuje Brno za perspektivní základnu. Ve hře však mohou být další regionální letiště, zájem o spolupráci mají například Pardubice.

Podmínky cesty

Ryanair má velmi podobné podmínky jako ostatní nízkonákladoví dopravci. Mnozí cestující mají zkušenosti s přísnější kontrolou plnění požadavků na příruční zavazadla.

Autor: Dean MorleyAutor: Dean Morley

Ceny letenek Ryanairu

Ryanair je opravdu jedničkou mezi nízkonákladovými aerolinkami. Jeho nabídky se však velmi různí, takže lze jen doporučit dobře sledovat ceny letenek. Základem je cena letenky a taxy, taxy jsou však někdy nulové. Dále se přičítají Online Check-In a poplatek za platbu kartou. Připlatíme si samozřejmě také za odbavení zavazadla či další služby. I zde platí, že je lepší cokoliv vyřizovat přes internet kvůli příznivějším cenám.

Další služby

Ryanain samozřejmě nabízí další doplňkové služby, jako je třeba zajištění ubytování, pojištění, půjčení automobilu.

Nejlevnější letenky nabízí www.pelikan.cz

Článek Ryanair, levné letenky nejen po Evropě byl publikován 13. listopadu 2010 v 00.00 v rubrice Společnosti. Autorem článku je Pavla Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...